Algemene info

Ma, Di, Do: 8.30 – 12.00 en 13.00- 15.00 uur
Wo. en Vr.: 8.30 – 12.30 uur

De deur gaat ´s morgens altijd om 8.20 uur open zodat u voldoende tijd heeft om uw kind binnen te brengen en om afscheid te nemen! Ook ’s middags gaat de school, voor kinderen die niet overblijven, tien minuten voor school start open.

Op tijd in de klas
Alle groepen starten om 8.30 uur met de les. Het is belangrijk dat de kinderen op tijd op school zijn. Om 8.30 is de deur van het lokaal dicht. Wanneer uw kind vaak te laat komt, nemen we daarover contact met u op.

Leerplicht
Het is niet alleen belangrijk dat uw kind naar school gaat, vanaf het vijfde jaar is uw kind leerplichtig. Wij houden de aanwezigheid van uw kind bij. Als uw kind niet naar school komt, kunt u ons voor schooltijd even bellen en doorgeven wat er aan de hand is.

Ziekmelden
U kunt uw kind voor 8.30 uur ziek melden door school te bellen op 030 – 2933832.

Eten en drinken op school
De kinderen hebben rond 10.00 uur een korte pauze waarin ze fruit of groenten eten. In de grote pauze tussen 12.00 en 13.00 uur eten de kinderen die op school blijven samen met de TSO medewerkers hun lunch. Kinderen kunnen ook thuis lunchen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen op school voedzaam eten en drinken. Snoep, koeken en frisdrank horen niet thuis op school.

Verjaardag vieren
Een verjaardag is altijd een bijzondere dag voor uw kind! We zingen natuurlijk voor de jarige. Een traktatie voor de groep is een extraatje bij het vieren van de verjaardag. De kinderen mogen ook met een maatje de klassen rond om de meesters en juffen te trakteren. Op de 2e Marnixschool stimuleren we het uitdelen van ‘gezonde’ traktaties’. Voor jonge kinderen is een traktatie al snel een hele maaltijd. Daarom is het belangrijk dat de traktatie niet te groot is en niet te veel calorieën bevat. Een traktatie hoeft niet altijd snoep of iets te eten te zijn. Een (ingepakt) klein speelgoedje is ook een feestelijke traktatie.