Waar zijn wij mee bezig in groep 6?

Je gaat voor het eerst werkstukken maken over een onderwerp waar je al heel veel van weet of waar je heel graag meer over zou willen weten. Ook ga je over een zelf gekozen onderwerp een spreekbeurt houden en over een boek dat je heel leuk vond, houd je in de kring een boekenbeurt.

Met geschiedenis ga je 10.000 jaar terug in de tijd. Vanaf de prehistorie volg je de tijdbalk chronologisch totdat je in de Middeleeuwen bent aangekomen. De rendierjagers, de grote volksverhuizing, de kruistochten en de kastelen heb je dan voorbij zien komen.
Met rekenen maak je voor het eerst kennis met breuken en kommagetallen. En een nieuw onderdeel voor spelling is het spellen van werkwoorden.

Vanaf april gaat groep 6 naar de schooltuinen. Iedereen krijgt een eigen tuintje om voor te zorgen. Als je dat goed doet, kunnen je ouders de pannen en saladeschalen alvast klaarzetten, want van de oogst kunnen heerlijke maaltijden en salades worden bereid.

Tijdens de zelfstandig werklessen kun je op de computer wat extra aan spelling, rekenen, je woordenschat of aan begrijpend lezen doen. Natuurlijk kun je ook informatie voor je werkstuk of spreekbeurt opzoeken op internet. Op het Rekenweb of een andere site kun je af en toe een spelletje spelen.

In groep 6 krijg je drie keer in de week huiswerk om alvast een beetje te wennen aan het huiswerk op de middelbare school. Het is handig als je daarvoor een agenda meeneemt, zodat je je huiswerk goed kunt plannen en je ouders je daarmee een beetje kunnen helpen. Ook is het handig als je elke dag een tas meeneemt waarin je een huiswerkmap en je agenda kunt opbergen.

Naast al dit harde werken is er gelukkig ook nog tijd voor allerlei uitstapjes. Je gaat onder andere naar de film en het theater. We gaan ook naar de bibliotheek, daar leer je hoe je snel boeken voor je werkstuk kunt vinden en hoe je op Internet informatie zoekt.