Groep 3 is een spannend, maar heel leuk jaar!!

We beginnen meestal in de kring, dan lezen we een verhaal en zingen we mooie liedjes. Soms mogen we ook iets vertellen aan elkaar.

We leren in deze groep lezen.
De letters die we leren lezen, leren we ook schrijven. Dat is best lastig, want we schrijven in schrijfletters, met allemaal moeilijke haakjes en lussen. Maar het ziet er wel heel mooi uit.

We rekenen ook iedere dag op school. We leren handig tellen, splitsen, maten meten, maar ook plus en minsommen tot wel 20. En we leren ook hoe je alle cijfers goed moet schrijven.

Iedere donderdagochtend gaan we gymmen in de gymzaal met meester Johnny. Hij is zoals dat heet een vakleerkracht voor gym.

Maar dat is nog niet alles. We leren ook veel over de natuur. Iedere week kijken we naar het schooltelevisieprogramma Huisje, Boompje, Beestje en daarvan leren we al een heleboel over de wereld om ons heen. Verder doen we nog een paar leuke projecten.

Eén keer per week hebben we verkeersles, dan leren we bijvoorbeeld hoe je veilig moet oversteken.
En welke regels er allemaal zijn op straat.

Onze school is een vreedzame school; dat betekent dat we leren om zo goed mogelijk met ruzies om te gaan en rekening met elkaar te houden. Dat is best moeilijk, want iedereen is anders en reageert verschillend. Tijdens de lessen die we hierover krijgen proberen we elkaar zo goed mogelijk te leren kennen, waardoor we dat beter kunnen. Maar wat kun je nu het beste doen als je ruzie krijgt? Dat leren we allemaal aan de hand van kringgesprekken, tekeningen, maar ook toneelstukjes.

Al dat werken klinkt wel saai, maar dat is het niet, want wij mogen heel vaak samenwerken, omdat we dan coöperatieve werkvormen gebruiken. Soms werk je met tweetallen en soms met z´n vieren.
Dat is best gezellig en je leert ook nog heel veel van en met elkaar!

Als je goed hebt gelezen, weet je nu dat het bij ons in groep 3 heel afwisselend en gezellig is!