Mededelingen


11-08-2017

Word lid van de Oudercommissie!

De Oudercommissie zoekt nieuwe leden. In de OC zitten zowel vertegenwoordigers uit het team als uit de ouderpopulatie. De OC werkt nauw samen met het team bij het organiseren van alle bijzondere activiteiten. Voor meer informatie Marnixnieuws van juni en juli


Nieuw MR lid

Sophie Vos zal vanaf september toetreden tot de oudergeleding van de MR. (Wij hebben geen maandenlange formatiegesprekken nodig, en zullen vol elan direct na de zomervakantie aan de slag gaan als vertegenwoordiging!)


02-06-2017

Aanmelden BBQ zomerfeest

Tot tot  uiterlijk 19 juni is aanmelden en betalen voor de zomerfeest BBQ mogelijk. Wees er op tijd bij!

Op donderdag 29 juni aanstaande staat er een Werelds Zomerfeest gepland! De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels in volle gang.

Ook dit jaar organiseren we een feestelijke BBQ. Voor de BBQ betaal je 6,50 euro: daarvoor krijg je een saté, een hamburger, salade en brood. Het is ook mogelijk om een vegetarische variant te kiezen. Alle kinderen krijgen sowieso twee broodjes knakworst en limonade. Daarvoor hoef je niet te betalen. We vragen je wel om je kind(eren) via onderstaande link aan te melden, zodat we genoeg inkopen kunnen doen. Uiteraard kun je ook een BBQ-bon voor jouw kind(eren) bestellen.

Aanmelden en betalen voor de BBQ kan (in verband met de bestelling bij de leveranciers) tot  uiterlijk 19 juni  via deze link:  https://visitors.cngrs.com/zomerfeest2017

Om het feest goed en vlekkeloos te laten verlopen zoeken we ouders die tijdens het feest een uurtje kunnen helpen: iedereen die helpt kan dus ook nog genieten van het feest. Binnenkort hangen in school intekenlijsten waar je je kunt aanmelden.
Jullie zijn welkom vanaf 16:45 uur. Om 17:00 uur start de voorstelling van alle kinderen, met aansluitend de BBQ. Het feest duurt tot uiterlijk 19.30 uur. We hopen op mooi weer en veel deelnemers!!


15-05-2017

Schoolreisje groep 3 t/m 7 – 12 juni

Uitje voor groep 1 en 2 op woensdag 31 mei


Informatieochtend op 2 juni

U van harte welkom op vrijdag 2 juni van 8.45 – 10.00 uur.


21-03-2017

Schoolvoetbal toernooi

Woensdag 22 maart is het weer zover. Je kunt onze teams vanaf 13.00 uur aanmoedigen bij voetbalvereniging PVC:

Sportpark Marcto van Basten
Kanaalweg 174
3533 HL Utrecht

 

 


25-09-2016

Help de verkeerscommissie!

De verkeerscommissie is weer actief. En meteen een oproep: we zoeken nieuwe leden die het leuk vinden om met verkeer in (de omgeving van) school bezig te zijn. Als verkeerscommissie houden we ons bezig met verkeerslessen op school, verkeer in de omgeving van school en goede fiets- en wandelroutes naar school. We moedigen ouders en kinderen aan om lopend of met de fiets naar school te komen en de auto te laten staan.

We vergaderen vijf keer per jaar met de schoolleiding. Ons eerste ‘project’ is de jaarlijkse controle op fietsverlichting. Die doen we op de vrijdagochtenden 14 en 28 oktober. We zoeken nog ouders die het leuk vinden ons daarbij te helpen! Heb je interesse om onze commissie te komen versterken en/of wil je helpen bij de controle van de fietsen, mail ons dan op ons nieuwe e-mailadres: verkeer@2emarnixschool.nl.

Peter van Bekkum, Margot Peeters en Peter Mansvelder
PS: Ook als je geen Pe(e)ter(s) heet, ben je van harte welkom om de commissie te komen versterken!


Schaakassistentie gevraagd!

We zoeken, als één van ons er alleen is, ondersteuning van (groot)ouders die eens een vrijdag van 10:45-12:30 op school kunnen zijn. Hoeft dus niet elke vrijdag, maar die keren kunnen we dan gemakkelijker wat doen met de niveauverschillen in de verschillende groepen. Schaakkennis is geen vereiste.

Aanmelden voor assistentie, vragen en opmerkingen: paul.minjon@gmail.com
Op naar weer een leuk schaakseizoen!

De Schaakmeesters, Pascal Boittin en Paul Minjon


13-06-2016

Wauw! Zilver bij het NK schoolschaken!

We doen de naam van onze school eer aan ! Wéér tweede !!

Vorig jaar was dat in de categorie tot 15 spelers en dit jaar in de categorie van scholen met meer dan 15 spelers. Zeg maar de eredivisie ! Er waren 5 scholen in deze groep, maar alles zat in 10 poules/lokalen door elkaar wel per groep 3, 4 of 5 en individuele punten telden. We deden mee met 2 kinderen uit groep 3, 8 kinderen uit groep 4 en 15 kinderen uit groep 5. Winnaar werd net als vorig jaar een school uit Wassenaar. Onder ons hielden we Rotterdam, Apeldoorn en Hengelo. In poule 4C werd onze Hein eerste ! Zo liet hij zo’n 25 spelers achter zich en Alexander werd in zijn poule 5D knap tweede ! Extra medailles dus !

De rest was van nét vierde tot lager van belang voor onze mooie score ! De kinderen uit groep 3 en 4 willen allemaal volgend jaar wel weer. Dus kijken we terug op een heel geslaagde dag met een prima busreis verzorgd door vader Mohamed van Yassine uit groep 4, die nu als onze nummer 25 ook nog meedeed. Kortom, ook door het weer leuke resultaat een fantastische dag !


12-05-2016

Besloten deel van de website gaat verdwijnen

Aan het einde van dit schooljaar wordt het besloten deel van de website opgeheven. Het systeem is veelzijdig, maar daardoor te ingewikkeld. Bovendien is het niet handig voor het delen van foto’s. Dit gebeurt inmiddels via andere kanalen, waardoor het besloten deel overbodig is geworden.

Tot het eind van dit schooljaar kan nog ingelogd worden om bestanden eraf te halen. Daarna zullen alle gegevens en bestanden worden gewist. Voor vragen kun je terecht bij website@2emarnixschool.nl


22-04-2016

Weer geweldig Schaaknieuws

Wéér geweldig Schaaknieuws !

Woensdag 13 april is het 22 kinderen; 4 uit groep 3, 7 uit groep 4 en 11 uit groep 5 gelukt om eerste te worden bij het toernooi in basisschool “de Achtbaan” in Leidsche Rijn georganiseerd door schaakclub Magnus. De Achtbaan deed zelfs met 28 kinderen mee en werd net achter ons tweede en gaat ook naar het NK. Ja, zoals het op de website van Magnus staat “een overwinning in het hol van de leeuw” voor ons, want de voorgaande twee jaren was het steeds winst voor de Achtbaan. Knap gedaan dus ! Wij deden nu voor het eerst in Leidsche Rijn mee door een herverdeling van de scholen in Utrecht.                               Nu net als het eerste team naar Nijmegen, maar wel op een andere zaterdag, namelijk 11 juni. We gaan er een echte happening van maken, want we gaan met zijn allen met de bus !!                                                   Na de vakantie volgt daar meer nieuws over en volgt de definitieve inschrijving.                                                                                                                       Het viertal uit groep 3 staat helaas even in de wachtrij wat het deelnemen betreft.               Ze zijn daarvan op de hoogte, maar mogen als ze dat leuk vinden wel mee naar Nijmegen.          Vorig jaar nog deed er een school met 26 kinderen mee, maar voorlopig is de nieuwe regel dat er per school max. 20 kinderen mee mogen doen aan het NK. Bij de inschrijving in mei horen we of dat aantal toch wordt losgelaten. Naast nog twee instromers bij ons zijn er misschien ook afvallers. Met elkaar hebben we weer genoten van een leuke schaakmiddag. Voor de kinderen uit groep 3 en 4 was het een nieuwe ervaring en volgens de geluiden willen ze volgend jaar beslist weer. Dat zou leuk zijn !

Geniet allemaal van deze twee vrije weken met af en toe een spelletje schaak, toch ?

De schaakmeesters, Pascal Boittin en Paul Minjon


15-04-2016

NK schaken…wij doen mee!!

Wauw! Het schaakenthousiasme op school is enorm! Met veel dank aan meester Paul en meester Pascal voor hun geweldige inzet. De resultaten liegen er niet om, we gaan nu, na de successen van de afgelopen weken in de regionale wedstrijden, met meerdere teams deelnemen aan het NK in Nijmegen. Hierbij alvast de data:

Zaterdag 28 mei en zaterdag 4 juni NK schaken voor Team 1.

Zaterdag 11 juni NK schaken voor groep 3, 4 en 5.

 


08-02-2016

Vissen tijdelijk elders ondergebracht!

Helaas hebben we dit weekend in verband met lekkage van het aquarium onze schoolvissen tijdelijk ergens anders moeten onderbrengen. De vissen hebben de spannende reis goed overleefd en zwemmen nu vrolijk in een ander aquarium buiten de school.


29-01-2016

Schaaktoernooi groot succes!

Nieuws van de schaakmeesters:

 

We hadden een fantastische dag!

Droog heen!  Op de foto met onze burgemeester tussen ons in!

Tv Utrecht met beelden en geluid van onze spelers en ook in het jeugdjournaal

zag ik er een paar van groep 7 zitten. In een flits…..

En dan de resultaten!!!!

Ons eerste en tweede team speelden in de A-groep om het kampioenschap van Utrecht met 32 andere teams. Heb nog geen einduitslag maar team 2 tussen 15 en 20 en ons eerste team met Lucas, Jonas, Ties en Tieme werd gedeeld derde!

Onze hoogste notering ooit was negende.

Dat team mag nu meedoen net als de nummers 1-6 aan de regionale kampioenschappen.

Wanneer: 12 en/of 19 maart.

Ons derde team uit groep 8 (helaas ging Boaz na een half uurtje al ziek naar huis) werd in de B1 poule eerste! Beker!!

Ons vierde team uit groep 7 had pech, want speelde ook in poule B1 en verloor alleen van ons derde en werd tweede, maar helaas geen versierselen.

Ons vijfde team kwam in poule B2 ergens in de middenmoot uit. Ook heel netjes.

Tieme, Jochem en Reyer wonnen alle partijen.

Meester Pascal was “perronchef” en liep bij de hoogste tafels van de A-groep dus heeft een aantal van onze partijen van team 1 van dichtbij kunnen bewonderen.

Ook speciaal was dat zowel team een als twee een ronde in een rijtuig mochten spelen.

prachtige beelden!

Het was een topdag, hulde aan alles schakers!

 

Veel groeten,

Meester Pascal en meester Paulschaken 1 schaken 2 schaken 3 schaken 4 schaken 5 schaken 6 schaken 7 schaken 8 schaken 9 schaken 10 Schaken 11 Schaken 12 Schaken 13 Schaken 14 Schaken 15 Schaken 16


05-10-2015

Gezocht: ouders die helpen met de ANWB lightwise fietscontrole

Woensdag ochtend 14 oktober willen we weer graag de fietsverlichtingscontrole actie uitvoeren. Ouders die mee willen helpen, al is het maar een half uurtje, van harte welkom om aan te melden bij de leerkracht, verkeersouders of Marieke.


Ouderavond Kurzweil 27 oktober

Op dinsdag 27 oktober wordt er opnieuw een ouderavond georganiseerd over het project Kurzweil. De ouderavond wordt gehouden op Basisschool De Ridderhof.

De avond is voor ouders van kinderen die al met Kurzweil werken of dit jaar gaan starten met werken met het programma Kurzweil. Jullie ontvangen van de leerkracht een uitnodiging.


18-06-2015

Nat. Schaakkampioenschappen gróót succes!

Nationale schaakkampioenschappen op 13 juni in Amsterdam een gróót succes !!

Zoals in de laatste nieuwsbrief al was aangekondigd gingen we die zaterdag vol goede moed voor het eerst naar deze categorie kampioenschappen. Het resultaat voor groep 3, 4 en 5 was onderverdeeld in een groep scholen met max. 5 spelers, een groep met max. 10 spelers en een groep voor meer dan 10 spelers. Alles zat wel door elkaar, maar de computer kon de ingewikkelde berekeningen blijkbaar aan. Hoewel er inmiddels wel 10 (!) meldingen van waarschijnlijk menselijke fouten zijn verwerkt.   De 5 beste spelers telden voor 100% en de rest voor 25%. Wij deden mee in de groep van 8 scholen met max. 10 spelers en werden daarin heel verrassend tweede !! Grote medailles per speler en een beker vielen ons ten deel. De kinderen speelden ook tegen groepsgenoten uit groep 4 of 5 en zaten dan de hele dag voor 7 partijen in hun groep. Tieme (gr.4B)bereikte aan zijn groepstafel met 18 spelers zelfs de 2e plaats en dus nog een extra medaille voor hem. Bart en Rein uit gr.5, Ties en Benjamin gr.4A , Teun, Alexander, Jonas en Mika gr.4B werden soms net gedeeld 4e of ook lager in hun groep. Juist door de brede puntenwinst, niemand (!) zonder punten, bereikten we de tweede plaats. Onze enige dame, Lisanne gr.4A zorgde in de laatste 2 rondes voor 2 zenuwslopende partijen die bijna 30 min. duurden. We konden dat met zijn allen goed volgen, want haar tafel stond aan de rand van het afgezette speelveld. Beide keren winst !! Kinderen, ouders en ook wij hebben genoten van deze lange uitputtende dag ! Wie weet volgend jaar een vervolg (?) en dan ook maar in de groep van meer dan 10 deelnemers, want dan schijn je écht kampioen, tweede of derde van Nederland te heten. Een mooie uitdaging !

De schaakmeesters, Pascal Boittin en Paul Minjon.


15-06-2015

C- ochtend middenbouw

Naar aanleiding van het schoolbrede thema ‘Ik ga op reis en neem mee’ zijn de kinderen van groep 3 en 4 afgelopen vrijdag met eigen leerkrachten en docenten van ‘Het wilde westen’ c-ochtend middenbouw

op reis gegaan richting Afrika. Het was een belevenis zowel qua muziek, smaak als kleur! Zie foto’s voor een impressie.


05-06-2015

Peter en de Wolf!

Op 5 juni heeft de hele school genoten van een exclusieve uitvoering van het klassieke stuk Peter en de wolf. De uitvoering kregen we aangeboden door Ella Broekstra (moeder van Noortje uit groep 6), die zelf spelend op klarinet deel uitmaakte van het kwintet dat het muziekstuk speelde. Het verhaal werd tussendoor op een zeer levendige wijze verteld. Kinderen hebben genoten van de klassieke muziek en het verhaal.

voorstelling Peter en de Wolf Musici  voorstelling Peter en de Wolf


19-04-2015

14 en 15 mei, Hemelvaartvrij

Donderdag 14 en vrijdag 15 mei zijn alle kinderen vrij ivm Hemelvaart.


Afstemmingsgesprekken op afspraak

Na de meivakantie staat de afstemmingsgesprekken op afspraak op de planning op 12 en 13 mei.


Cito eindtoets groep 8; 21-22-23 april

Komende week staat voor groep 8 de Cito eindtoets op het programma! Succes voor julie allemaal!


Koningsspelen aanstaande Vrijdag 24 april

Aanstaande vrijdag 24 april is het tijd voor de Koningsspelen! Alle kinderen mogen natuurlijk roodwitblauworanje verschijnen aan de start van deze gezellgie sport- en spelochtend!


20-01-2015

Vrijdag 23-01: Tentoonstelling

Van 11.45 tot 12.30 uur zijn alle producten te bewonderen die gemaakt zijn tijdens de Annie M.G. Schmidt-week! Entree: Een boek

De klassen zijn aangekleed in de bekende ‘Annie’-stijl. Graag nodigen we jullie uit om te komen.
Zoals het bij een ‘echte’ tentoonstelling ook gaat, vragen we jullie om entree te betalen. Waarschijnlijk hebben jullie allemaal wel een boek staan, wat door de kinderen niet (meer) gelezen wordt, maar waar de schoolbibliotheek wél blij mee is! In ruil voor dit boek krijgen jullie een fantastische tentoonstelling te zien en een literaire verrassing mee naar huis!


Woensdag 21-01: Voorleesontbijt

Het is de bedoeling dat de kinderen deze dag hun eigen ontbijt meenemen naar school. In de klas zullen we dan gezellig ontbijten, terwijl we voorgelezen worden door een opa (of een oma…) Woensdag 21 januari is namelijk de dag van het Nationaal voorleesontbijt…